Virkatodistukset ja sukututkimus

Virkatodistus

Virkatodistus on virallinen, paperille laadittava todistus henkilön väestötietojärjestelmässä olevista henkilötiedoista. Tiedot ovat viranomaisten itsensä hankkimia.

Virkatodistuksia on kahdentyyppisiä. Perushenkilötiedot sisältävään virkatodistukseen merkitään käyttötarkoituksesta riippuen perushenkilötiedot myös puolisosta ja/tai lapsista ja/tai vanhemmista. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on tietosisällöltään laajempi. Siihen merkitään mm. muuttotiedot ja maininnat puolisosta ja lapsista. Jos henkilöllä ei ole lapsia, todistukseen merkitään vanhemmat ja sisarukset. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja muuhun kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus.

Virkatodistuksen voit tilata:

• puhelin: 044 7868 118 (ma-ke klo 10-15)
  • henkilökohtainen asiakaspalvelu: Ylöjärven srk-keskus (Kirkkotanhuantie 1), jossa kirkkoherranvirasto avoinna maanantai-keskiviikko klo 10-15 ja perjantaisin klo 10-13 tai sähköpostilla kirkkoherranvirasto.ylojarvi@evl.fi
  • nettitilauslomake tulossa...

Sukututkimus

Sukututkimusta varten voi ostaa tiedonhakua seurakunnalta.

Sukututkimustilauksen voi tehdä:

• postitse: Ylöjärven seurakunta, Kirkkoherranvirasto, PL 2, 33471 Ylöjärvi.
  • jättämällä kirjallisen tilauksen, Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi (ma-ke 10-15, pe 10-13).

Sataa vuotta vanhempia kirkonkirjojen tietoja voi tulla halutessaan myös itse tutkimaan Ylöjärven seurakuntakeskukselle. Ota tällöin yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja varaamme sinulle ajan (044 7868 124).