Virkatodistukset ja sukututkimus

Virkatodistus

Virkatodistus on virallinen, paperille laadittava todistus henkilön väestötietojärjestelmässä olevista henkilötiedoista. Tiedot ovat viranomaisten itsensä hankkimia.

Virkatodistuksia on kahdentyyppisiä. Perushenkilötiedot sisältävään virkatodistukseen merkitään käyttötarkoituksesta riippuen perushenkilötiedot myös puolisosta ja/tai lapsista ja/tai vanhemmista. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on tietosisällöltään laajempi. Siihen merkitään mm. muuttotiedot ja maininnat puolisosta ja lapsista. Jos henkilöllä ei ole lapsia, todistukseen merkitään vanhemmat ja sisarukset. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja muuhun kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus.

Virkatodistuksen voit tilata:

• puhelin: 044 7868 125 (ma-ke klo 10-15)
  • sähköpostilla kirkkoherranvirasto.ylojarvi@evl.fi
  • nettitilauslomake
  • henkilökohtainen asiakaspalvelu: Ylöjärven srk-keskus (Kirkkotanhuantie 1), jossa kirkkoherranvirasto avoinna syksyllä 2020 maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00-12.00 ja 12.30-15.00 (alkaen 7.9.) HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi kirkkoherranvirasto palvelee kevään 2020 aikana puhelimitse ja sähköpostilla!

Sukututkimus

Sukututkimusta varten voi ostaa tiedonhakua seurakunnalta.

Sukututkimustilauksen voi tehdä:

• postitse: Ylöjärven seurakunta, Kirkkoherranvirasto, PL 2, 33471 Ylöjärvi.

Sataa vuotta vanhempia kirkonkirjojen tietoja voi tulla halutessaan myös itse tutkimaan Ylöjärven seurakuntakeskukselle. Ota tällöin yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja varaamme sinulle ajan (044 7868 124).

ma - ke klo 10-15, pe 10-13
Kirkkotanhuantie 1