• Seurakuntavaalien ehdokasmäärä kasvoi Ylöjärvellä

17.9.2018 20.15

Ylöjärven seurakunnassa asettui seurakuntavaaleissa ehdolle 84 henkilöä. Viime vaaleissa ehdokkaita oli 79. Valitsijayhdistyksiä kertyi kaikkiaan seitsemän, mikä on yhden enemmän kuin edellisissä vaaleissa 2014. Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi 17.9. klo 16.00.

• 120-vuotiasta Pengonpohjan rukoushuonetta juhlitaan

25.7.2018 15.13

”On armas sunnuntaiaamu tää, se muistot mielessä herättää”, soivat laulun sanat viikonloppuna 4.-5.8. historiallisessa Pengonpohjan rukoushuoneessa,  kun 120-vuotiasta rukoushuonetta juhlitaan.

• Työryhmä arvioi lähetyskahvilalle sopivaa tilaa

28.4.2018 22.30

Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvosto perusti 25.4. kokouksessaan työryhmän selvittämään Unelmatupa-lähetyskahvilan jatkoa. Työryhmässä on niin luottamushenkilöitä, Unelmatuvan vapaaehtoisia kuin seurakunnan työntekijöitäkin. Työryhmä käy läpi kirkkoneuvoston saaman materiaalin Unelmakahvilan tilanteesta sekä etsii yhteistä tahtotilaa toimijoiden välille.

• Seurakuntavaalit: Seurakuntapäättäjä on monessa mukana

26.4.2018 08.27

Helposti tulee ajateltua, että seurakunta järjestää lähinnä jumalanpalveluksen sunnuntaisin, rippikoulun ja jotain pientä toimintaa siinä sivussa. Seurakunta on kuitenkin mukana monen ihmisen elämässä. Erityisesti lasten, perheiden, nuorten ja ikäihmisten kanssa on paljon toimintaa. Yksi tärkeä tehtävä on auttaminen - seurakunta auttaa erilaisissa elämän vaikeuksissa, esimerkiksi ihmissuhde- tai talousongelmissa. Kirkko ja seurakunta ovat osa yhteiskunnan turvaverkkoa – siksi myös seurakunnan päätöksentekijöillä on väliä koko paikkakunnan hyvinvoinnin kannalta.

• Länsi-Pirkanmaan seurakuntaliitokset eivät toteudu

14.3.2018 20.54

Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön, Parkanon ja Ylöjärven seurakuntien kirkkovaltuustot kokoontuivat 14.3. tekemään oman seurakuntansa osalta päätöksen seurakuntaliitosesityksestä. Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuusto näytti vihreätä valoa liitokselle, mutta Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakuntien kirkkovaltuustot vastustivat liitosta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että seurakuntaliitos ei toteudu.

• Tuomiokapituli esittää viidelle seurakunnalle yhdistymistä

19.2.2018 09.12

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli esittää 14.2.2018 Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakuntien liittymistä Ylöjärven seurakuntaan.

• Laskiaistempauksessa 11.2. ulkoillaan Yhteisvastuun hyväksi

7.2.2018 16.17

Hippo-hiihdot, moottorikelkan kyytiä, liukurimäkeä, poni- ja aasiratsastusta, lastennäytelmää, kepparirataa, kaverikoiria, Pekka Laukkarisen konserttia – laskiaissunnuntai Ylöjärven seuriksella on hauskaa toimintaa tulvillaan.

• Selvitysmies esittää seurakuntaliitoksia

30.1.2018 22.29

Seurakuntien yhteistyöselvityksen selvitysmies esittää, että Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakunnat liitetään Ylöjärven seurakuntaan 1.1.2019 lukien.
  • Ystävyysseurakuntapäivä 21.1. - erityiskutsu Viron talkoolaisille

18.1.2018 17.20

Sunnuntaina 21.1. vietetään Ylöjärvellä ystävyysseurakuntapäivää yhdessä Tallinnan Pyhän Hengen seurakunnan ystävien kanssa.
  • "Hyvän tahdon ihmiset" - Piispan joulukirje 2017

22.12.2017 15.22

Joulua kutsutaan hyvän tahdon juhlaksi, eikä syyttä. Jouluna halutaan kokea rakkautta ja lämpöä, muistaa ystäviä ja sukulaisia, toivottaa naapureille ja työtovereille iloa ja rauhaa. Tottahan tällaiset ovat hyvän tahdon ilmauksia, eikä niitä pidä säästellä muinakaan vuodenaikoina!