Taloudellista apua ja tukea

 

2019 vuoden alusta diakoniatyö vastaanottoineen siirtyy Ylöjärven seurakuntakeskukseen. Ensimmäinen vastaanottopäivä seurakuntakeskuksessa on maanantaina 14.1.2019 klo 10-12. Vastaanoton jälkeen on Arkiateria samassa paikkaa klo 12-13 syksyisin ja keväisin. 

Talousongelmissa tulee ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakonia auttaa kaikkia ihmisiä, myös kirkkoon kuulumattomia. Voit hakea apua esimerkiksi diakoniavastaanotolta seurakuntakeskuksesta ma klo 10-12 , tai soittamalla suoraan diakoniatyöntekijälle. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Keskusteluapu ja neuvonta

Älä jää yksin! Puhuminen auttaa. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin niin selvitellään asioita yhdessä.

Avustukset

Erityisissä tilanteissa seurakunta voi antaa myös avustuksia. Diakoniavastaanotolle teemme sinulle talousselvityksen, joten ota mukaasi tilitiedot, mahdolliset kelapäätökset ja henkilöllisyyspaperit. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, niin sovitaan keskusteluaika.

Ruokapankki

Ruokapankista annetaan tilapäistä apua elintarvikkeina maanantaisin klo 10-12. Paikkana 2019 vuodesta alkaen Ylöjärven seurakuntakeskus (Kirkkotanhuantie 1), alakerta (käynti pääovesta). 

Arkiateria (jatkuu syksyllä 2019)

Arkiateria on diakoniatyön ruokailu (mm. työttömille, eläkeläisille). Arkiateria on tarjolla maanantaisin klo 12.00-13.00 Ylöjärven srk-keskuksessa (Kirkkotanhuantie 1) ja Viljakkalan srk-talolla (Virkatie 2).  Ateriamaksu työttömiltä 2 € ja eläkeläisiltä 4 €. HUOM: Joka kuun ensimmäinen Arkiateria aina Perhetalon kodalla. 

Ylöjärven seurakuntakeskuksella olevan arkiaterian jälkeen on kaikille avoin ohjelmaosuus klo 12.45-14.00.

Lisätietoja: Mikko Huuhtanen, puh. 044 7868 194, Viljakkalan arkiateriasta lisätietoa Minna-Liisa Pajunen, puh. 0447868  058

 

YouTube-video