Taloudellista apua ja tukea

Koronaviruksen vaikutukset diakoniseen avustustoimintaan:

Jos tarvitse apua, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

* Avoimia diakoniavastaanottoja ei olelokuun loppuun asti Ylöjärvellä, Viljakkalassa ja Kuru.

Diakoniatyöntekijältä on mahdollisuus saada apua, neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Ensisijaisesti autamme ruoka-apuna sekä annamme harkinnanvaraisesti taloudellista apua.  Talousongelmissa tulee ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakonia auttaa kaikkia ihmisiä, myös kirkkoon kuulumattomia. Kurun diakoniatyön vastaanotot näet täältä. Viljakkalan vastaavastaavasti täältä.

Keskusteluapu ja neuvonta

Älä jää yksin! Puhuminen auttaa. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin niin selvitellään asioita yhdessä. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia.

Avustukset

Erityisissä tilanteissa seurakunta voi antaa myös avustuksia. Diakoniavastaanotolle teemme sinulle talousselvityksen, joten ota mukaasi tilitiedot, mahdolliset kelapäätökset ja henkilöllisyyspaperit. Ota yhteyttä diakonian päivystysnumeroon 050 533 6509 (arkisin klo 10.00-13.00), niin sovitaan keskusteluaika, jolloin voit tulla diakoniatyöntekijän vastaanotolle.

Ruokapankki

Ruokapankista annetaan tilapäistä apua elintarvikkeina. Ota yhteyttä diakonian päivystysnumeroon 050 533 6509 (arkisin klo 10.00-13.00.)

Arkiateria

Arkiateria on diakoniatyön ruokailu (mm. työttömille, eläkeläisille). Arkiateria on tarjolla maanantaisin klo 12.00-13.00 Ylöjärven srk-keskuksessa (Kirkkotanhuantie 1) ja Viljakkalan srk-talolla (Virkatie 2).  Ateriamaksu työttömiltä 2 € ja eläkeläisiltä 4 €, kortti- tai kätesmaksu! HUOM: Joka kuun ensimmäinen Arkiateria aina Perhetalon kodalla (Loilantie 3-5). Arkiateria jatkuu näillä näkymin koronavirustilanteen salliessa syyskuussa 2020.

Ylöjärven seurakuntakeskuksella olevan arkiaterian jälkeen on kaikille avoin ohjelmaosuus n. klo 12.45-13.30.

Lisätietoja: Mikko Huuhtanen, puh. 044 7868 194, Viljakkalan arkiateriasta lisätietoa Minna-Liisa Pajunen, puh. 0447868  058