Pappilan Perhetalo

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

 

Ajankohtaista

 

Perhetalolla starttaa syyskuussa Toimiva perhe -kurssi.

Toimiva perhe -kurssi tarjoaa valmiuksia toimivaan perhe-elämään ja ongelmien ratkaisemiseen. Kahdeksan viikon ajan opiskellaan selkeää viestintää ihmissuhteissa, löydetään rakentavia tapoja ratkaista ristiriitoja, pohditaan kasvatukseen liittyviä arvoja sekä opetellaan toimivan keskusteluyhteyden luomista lasten ja vanhempien välille.

Kurssi kokoontuu keskiviikkoisin 9.9.-4.11. (ei 14.10.) Pappilan Perhetalolla klo 17.30-20.30. Kurssimaksu on 50 €/ henkilö. Maksu sisältää opetuksen, kurssimateriaalit, lastenhoidon sekä iltapalan. Seurakunnan diakoniatyö voi tarvittaessa tukea perhettänne osallistumismaksussa. Tietoa tästä saa numerosta 050 533 6509 arkisin klo 10-13. 

Kurssille mahtuu 16 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy 24.8. Lisätietoja voit kysellä numerosta 044 7868 126/ Tiina. Ilmoittautumiset web-lomakkeella.

 

Pappilan Perhetalo
Loilantie 3-5 (Musiikkiopiston takana)
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo        Instagram: pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

KOHTAAMISPAIKKOJA

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9.00-11.00 Perhetalon yläkerrassa.

Toukkatupa

Toukkatupa kokoontuu tiistaisin ja perjantaisin klo 13.00-15.30. 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin 20.1., 17.2., 16.3., 20.4. sekä 18.5.  klo 14. Ohjelmasta vastaa Esko Pusa, mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa ja seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Viikkorukoushetki

Kokoontuu Pappilan perhetalon neuvotteluhuoneessa joka maanantai klo 11-12. Tule rukoilemaan yhteisten ja omien asioittesi puolesta. Voit rukoilla hiljaa tai ääneen. Paikalle voi tulla vaikka kesken tunnin. Yhteyshenkilö: Teija Ojala 044 7868 050

Rukousvartti

Tiistaisin klo 12.30. Rukoillaan yhdessä toisten kanssa, hiljaa mielessään tai omin arkisin sanoin. Halutessasi voit kertoa rukousaiheesi, sitten puhumme siitä yhdessä Jumalalle. ”Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa. Jumala on turvamme”.

Pappilan keskustelu ja raamattupiiri

Perjantaisin kolmen viikon välein Perhetalossa kokoontuu keskustelu- ja raamattupiiri klo 13.30-15.30 alakerrassa.Yhteyshenkilö: Sirpa Heinonen, 040 572 0721

Naisten lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10.00-12.00. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

APUA ARKEEN

Pappilan piikojen ja renkien toiminnan kautta. Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Työ on maksutonta. Apu on tarkoitettu vähävaraisille, yksinhuoltajille, vanhuksille. Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. HUOM! Renkipuhelimeen vastataan vapaaehtoistyönä mahdollisuuksien mukaan. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

MUKAVA  Mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Lisäsyli, letun paistaja, leikkijä tai juttukaveri nuorille vanhemmille. Kysele: soila.simola@evl.fi, 044 7868 020.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi.

Henkilökohtaisissa elämän asioissa voit otta yhteyttä ja sopia tapaamisaikaa: teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tutustu tarkemmin Lasten eroryhmä -sivulla.

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13.00. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Äiti Teresan peittotalkoot tiistaisin klo 13.00-15.00. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

Lasten vertaisryhmä vanhempien eron jälkeen torstaisin klo 17.30-19.30 alkaen 5.3. Tämä toiminnallinen ryhmä vanhempien eron kokeneille 7-10 vuotiaille lapsille tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Ilmoittautuminen ja tapaamisen sopiminen Terhille puh. 044 7868 086 tai terhi.pellinen@evl.fi tai Tiinalle puh. 044 78 68 126 tai tiina.nikkinen@evl.fi.

MUKAVA -ryhmä  Etsitään mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Olisiko sinulla ylimääräistä aikaa olla sylinä, paistaa lettuja, leikkia tai olla juttukaverina nuorille vanhemmille. Ilmoittaudu mukaan: soila.simola@evl.fi, 044 7868 020.

LIIKKUMAAN:

Vanhempi-lapsijumppa keskiviikkoisin Perhetalon yläkerrassa.  Vanhempien ja vauvojen sekä vanhempien ja taaperoikäisen ryhmät ovat hauskaa ja reipasta yhdessäoloa. Äidin avuksi palautumiseen raskaudesta ja synnytyksestä sekä tukee vauvan kehitystä. Mukaan peitto/pyyhe vauvalle. Ilmoittautumiset Tampereen seudun työväenopistoon.

MINULLE:

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

PARISUHTEEN AVUKSI

Perheneuvontaa saatavilla myös ylöjärveläisille pareille maksuttomasti ja luottamuksellisesti Tampereen seurakuntien Perheasian neuvottelukeskuksesta puh. 03 219 01 111.

Parisuhteen ensiapua, muutaman keskustelun muodossa Ylöjärven seurakunnasta: Juha-Pekka Haavisto puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Perhetalon työntekijä  Tiina Nikkinen puh. 044 7868 126, tiina.nikkinen[ät]evl.fi sekä
toiminnanjohtaja Soila Simola, puh. 044 7868 020, soila.simola@evl.fi.

Lisätietoa ryhmistä Perhetalon työntekijöiltä. Huom! Vastaamme puheluihin ja viesteihin ryhmänohjausten ohessa - jätä viesti, jos et tavoita meitä! Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian. 

 

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Ota yhteyttä

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi