Pappilan Perhetalo

 

Viikkotoiminta on toistaiseksi tauolla, mutta voit osallistua toimintaamme somessa. Katso myös alta tapoja auttaa.

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

 

Ajankohtaista

 

- KESÄN toimintaa Perhetalolla:

Kesän toiminta on koronatilanteen vuoksi pääsääntöisesti tauolla, mutta muutamia ulkotilaisuuksia on Perhetalon pihassa:
Pappilan kesäpiha lapsiperheille Perhetalon puutarhassa (Loilantie 5) 1.-26.6. välisenä aikana ma-pe klo 11.00-15.00. Tervetuloa viettämään aikaa perheenä ja tapaamaan tuttuja! Kesäpihalla päivittäin vaihtelevaa toimintaa mm. Toimintaratoja lapsille, keppihevosrata, satu- ja musiikkihetkiä, Muskari-Marian lauluhetkiä ja mahdollisuus myös hiljentymiseen leikkimökkikirkon äärellä. Pieni kahvio, jossa maksuvälineenä käy kortti/käteinen. Kahviossa tarjolla mm. pientä suolaista ja makeaa. Ota oma piknik-peitto mukaan. Huolehdithan käsien pesemisestä.
- Su 12.7. klo 11.30 Parisuhdepiknik Perhetalon pihassa.  omin eväin ja viltein. Lapset ovat tervetulleita mukaan. Mukaan voi ottaa myös naapurin tai vaikka kesävieraat. Ohjelmassa vapaata yhdessäoloa ja tietoa tulevista parisuhdetapahtumista. Sadesäällä piknik vietetään Vanhalla seuriksella.

* * *

Voit saada apua kauppaan tai yksinäisiin hetkiin. 

Voit soittaa Pappilan Piiat ja Rengit -puhelimeen 040 8682 565 ma-pe 13.00-15.00 (muina aikoina voi jättää soittopyynnön). Apua saat kauppa-asiointiin tai kaverin puhelinkeskusteluihin ja ulkoiluun. Teemme korona-aikaan yhteistyötä SPR:n kanssa  Yhteistyössä ovat mukana myös Sale Kurussa sekä Ruokakeidas Ylöjärvellä ja molemmissa on mahdollisuus ostaa laskulla. Käteistä ei käsitellä. Kaikki auttajat ovat seurakunnan ja SPR:n vapaaehtoisia. Puhelinkeskustelukaveri ja ulkoilukaveri voivat ilahduttaa kertaluontoisesti tai heidän kanssaan voi sopia säännöllisimmistä kohtaamisista.  

 

Voit myös  auttaa monin tavoin. 

1. Kirjoita kortti tai kirje yksinäiselle. Toimita se meille Perhetalon postilaatikkoon tai sähköpostilla perhetalo.ylojarvi@evl.fi. Viemme tervehdysten kautta iloa neljän seinän sisälle jääneille koko kevään ajan.

2. Kudo Toivo-aiheiset villasukat. Ota sukista kuva ja jaa se somessa. Lisää tekstiin #toivoavillasukilla ja #pappilanperhetalo, niin mekin näemme millaisia sukkia syntyy. Kriisin jälkeen voit lahjoittaa sukat haluamaasi kohteeseen.

3. Ilmoittaudu vapaaehtoistehtäviin vapaaehtoistyo.fi -sivustolla. Edelleen on monia tapoja olla auttamassa vapaaehtoisena.

 

Lisätietoja voit halutessasi kysellä kaikista näistä Perhetalon uudelta toiminnanjohtajalta  Soila Simolalta, puh. 044 7868 020, soila.simola@evl.fi.

 

Pappilan Perhetalo
Loilantie 3-5 (Musiikkiopiston takana)
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo        Instagram: pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

KEVÄT 2020  Koronatilanteen vuoksi toiminta tauolla toukokuun loppuun asti.

KOHTAAMISPAIKKOJA

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9.00-11.00 Perhetalon yläkerrassa.

Toukkatupa

Toukkatupa kokoontuu keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 13.00-15.30. 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin 20.1., 17.2., 16.3., 20.4. sekä 18.5.  klo 14. Ohjelmasta vastaa Esko Pusa, mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa ja seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Viikkorukoushetki

Kokoontuu Pappilan perhetalon neuvotteluhuoneessa joka maanantai klo 11-12. Tule rukoilemaan yhteisten ja omien asioittesi puolesta. Voit rukoilla hiljaa tai ääneen. Paikalle voi tulla vaikka kesken tunnin. Yhteyshenkilö: Teija Ojala 044 7868 050

Rukousvartti

Tiistaisin klo 12.30. Rukoillaan yhdessä toisten kanssa, hiljaa mielessään tai omin arkisin sanoin. Halutessasi voit kertoa rukousaiheesi, sitten puhumme siitä yhdessä Jumalalle. ”Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa. Jumala on turvamme”.

Pappilan keskustelu ja raamattupiiri

Perjantaisin kolmen viikon välein Perhetalossa kokoontuu keskustelu- ja raamattupiiri klo 13.30-15.30 alakerrassa.Yhteyshenkilö: Sirpa Heinonen, 040 572 0721

Naisten lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10.00-12.00. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

APUA ARKEEN

Pappilan piikojen ja renkien toiminnan kautta. Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Työ on maksutonta. Apu on tarkoitettu vähävaraisille, yksinhuoltajille, vanhuksille. Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. HUOM! Renkipuhelimeen vastataan vapaaehtoistyönä mahdollisuuksien mukaan. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

MUKAVA  Mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Lisäsyli, letun paistaja, leikkijä tai juttukaveri nuorille vanhemmille. Kysele: soila.simola@evl.fi, 044 7868 020.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi.

Henkilökohtaisissa elämän asioissa voit otta yhteyttä ja sopia tapaamisaikaa: teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tutustu tarkemmin Lasten eroryhmä -sivulla.

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13.00. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Äiti Teresan peittotalkoot tiistaisin klo 13.00-15.00. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

Lasten vertaisryhmä vanhempien eron jälkeen torstaisin klo 17.30-19.30 alkaen 5.3. Tämä toiminnallinen ryhmä vanhempien eron kokeneille 7-10 vuotiaille lapsille tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Ilmoittautuminen ja tapaamisen sopiminen Terhille puh. 044 7868 086 tai terhi.pellinen@evl.fi tai Tiinalle puh. 044 78 68 126 tai tiina.nikkinen@evl.fi.

MUKAVA -ryhmä  Etsitään mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Olisiko sinulla ylimääräistä aikaa olla sylinä, paistaa lettuja, leikkia tai olla juttukaverina nuorille vanhemmille. Ilmoittaudu mukaan: soila.simola@evl.fi, 044 7868 020.

LIIKKUMAAN:

Vanhempi-lapsijumppa keskiviikkoisin Perhetalon yläkerrassa.  Vanhempien ja vauvojen sekä vanhempien ja taaperoikäisen ryhmät ovat hauskaa ja reipasta yhdessäoloa. Äidin avuksi palautumiseen raskaudesta ja synnytyksestä sekä tukee vauvan kehitystä. Mukaan peitto/pyyhe vauvalle. Ilmoittautumiset Tampereen seudun työväenopistoon.

MINULLE:

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

PARISUHTEEN AVUKSI

Perheneuvontaa saatavilla myös ylöjärveläisille pareille maksuttomasti ja luottamuksellisesti Tampereen seurakuntien Perheasian neuvottelukeskuksesta puh. 03 219 01 111.

Parisuhteen ensiapua, muutaman keskustelun muodossa Ylöjärven seurakunnasta: Juha-Pekka Haavisto puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Perhetalon työntekijä  Tiina Nikkinen puh. 044 7868 126, tiina.nikkinen[ät]evl.fi sekä
toiminnanjohtaja Soila Simola, puh. 044 7868 020, soila.simola@evl.fi.

Lisätietoa ryhmistä Perhetalon työntekijöiltä. Huom! Vastaamme puheluihin ja viesteihin ryhmänohjausten ohessa - jätä viesti, jos et tavoita meitä! Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian. 

 

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi