Pappilan Perhetalo

 

Perhetalo on toimintaa tulvillaan. Virkistystä, lepoa ja kohtaamisia kaikenikäisille. Löydä oma ryhmäsi ja tule mukaan!

Ajankohtaista

Väsyneiden äitien virkistysleiri 20.-21.11. Lempiäniemessä.

Leiri on tarkoitettu äideille voimavarojen keräämiseen arjen keskelle. Leirillä voit valita oman huoneen tai majoittua ystäväsi kanssa yhteiseen huoneeseen. Pääset nauttimaan muiden valmistamista aterioista sekä virkistäytymiseen tähtäävästä ohjelmasta. Voit levätä tai osallistua ohjelmaan oman kiinnostuksesi ja voimavarojesi mukaan. Äideille tarkoitettuna leirinä myös vertaistuki on läsnä. Leirin hinta on 20 €/ osallistuja. Ilmoittautumiset lomakkeella

Kynttiläillallinen 3.12.

Perjantaina 3.12. vietetään jälleen kynttiläillallista Ylöjärven seurakuntakeskuksella klo 18 alkaen. Tänä vuonna on hyvän seuran ja herkullisen ruoan lisäksi tarjolla Miika ja Ritva Jämsän esitys "Samalla polulla". Illaliskortin hinta on 40 €/pari ja sen voi hankkia täältä: https://www.ylojarvenseurakunta.fi/etusivu/ilmoittautuminen Illalliskortti maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja voi kysellä Soila Simolalta, p. 044 7868020.  

Taaperot ja toukat

Taaperot ja Toukat alkavat kokoontua vkolla 36 seuraavasti:
- ma klo 9-11 Taaperot kokoontuvat Perhetalolla ylä- ja alakerrassa (maksimiväkimäärä yläkerrassa 20 ja alakerrassa 20)
- pe klo 13-15.30 Toukat kokoontuvat Perhetalolla ylä- ja alakerrassa (maksimiväkimäärä yläkerrassa 20 ja alakerrassa 20)

Osallistutaan terveenä.
Huolehditaan käsi- ja yksimishygieniasta.
Toimitaan väljästi ja vältetään lähikontakteja.
Suosittelemme kasvomaskin käyttöä aikuisille.

TakeAway -ruoka-annoksia lapsiperheille torstaisin

Torstaisin klo 11-11.30 TakeAway ruoka-annoksia seurakuntakeskukselta (Kirkkotanhuantie 1).
Annokset mukaan valmiiksi pakattuina ja lämpiminä. Yhdestä annoksesta riittää yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.
Yhden annoksen hinta 4€. 
Seurakunta haluaa tukea lapsiperheitä tänä haastavana aikana.

Eroryhmä parisuhteen päätyttyä

Eroryhmä on Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan seurakuntien ohjattu vertaisryhmä Ylöjärven Pappilan Perhetalolla, Loilantie 3-5, torstaisin alkaen 28.10. klo 17.30-20.00 (+yksi kokoontuminen tammikuussa 2022)

Tämä ryhmä voi olla avuksi, kun kaipaat luottamuksellista vuoropuhelua eroon liittyvien tapahtumien ja tunteiden käsittelyyn sekä tulea uudenlaiseen arkeen.

Eroryhmä kootaan henkilökohtaisten haastattelujen perusteella ilmoittautumisjärjestyksessä Nokian, Ylöjärven ja Pirkkalan seurakuntien alueelta.

Ryhmän koko on 6-10 osallistujaa. Ilmoittautumiset 12.10. mennessä: Merja Heinilä p. 050 430 7172/ merja.heinila@evl.fi tai Teija Ojala p. 044 786 8050/ teija.ojala@evl.fi

Kokoontumispäivät torstaisin: 28.10., 4.11., 18.11., 2.12. ja 9.12.

* * *

Pappilan Perhetalo
Loilantie 3-5
perhetalo.ylojarvi@evl.fi
www.facebook.com/pappilanperhetalo 
Instagram: @pappilan_perhetalo

Leikkipäivä Perhetalolla
Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn: http://360.ylojarvenseurakunta.fi

KOHTAAMISPAIKKOJA

Taaperot

Taaperot ovat 1-2 vuotiaita ja kokoontuvat yhdessä äidin tai isän kanssa maanantaisin klo 9.00-11.00 Perhetalon yläkerrassa.

Osallistutaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.

 

Toukkatupa

Toukkatupa kokoontuu perjantaisin klo 13.00-15.30. 0-1-vuotiaiden oma paikka laululeikeille ja yhdessäololle yhdessä isän tai äidin kanssa. Mukaan voivat tulla myös vauvaansa odottavat äidit.

Osallistutaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Aikuisille suositellaan kasvomaskin käyttöä.
 

 

Pappilan päiväkahvit

Ohjelmallinen iltapäivähetki Pappilan salissa maanantaisin klo 14. Syyskausi alkaa 20.9. Ohjelmasta vastaa Esko Pusa, mukana Ylöjärven seudun Karjalaiset. Yhteislaulua, sanaa, seuraa ja kahvia. Tervetuloa!

Viikkorukoushetki

Kokoontuu Pappilan perhetalon neuvotteluhuoneessa joka maanantai klo 11-12. Tule rukoilemaan yhteisten ja omien asioittesi puolesta. Voit rukoilla hiljaa tai ääneen. Paikalle voi tulla vaikka kesken tunnin. Yhteyshenkilö: Teija Ojala 044 7868 050

Pappilan keskustelu ja raamattupiiri (rajoitusten vuoksi ryhmä ei tällä hetkellä kokoonnu)

Perjantaisin kolmen viikon välein Perhetalossa kokoontuu keskustelu- ja raamattupiiri klo 13.30-15.30 alakerrassa.Yhteyshenkilö: Sirpa Heinonen, 040 572 0721.

Naisten lukupiiri

Lukupiiri käynnistyy jälleen syksyllä 2021. Lukupiiri kokoontuu perjantaisin Perhetalon yläkerrassa klo 10.00-12.00. Tervetuloa opettelemaan suomenkieltä eri puolilta maailmaa Ylöjärvelle tulleiden naisten kanssa. Pienet lapset saa ottaa mukaan!

 

APUA ARKEEN

Pappilan piiat ja rengit Piiat ja rengit tekevät pienimuotoisia kodin ylläpitohommia; lampun tai patterin vaihtoa, kaapin kokoamista, kukkapenkin kääntöä, haravointia yms. Palvelu on tarkoitettu vanhuksille, yksinhuoltajille ja vähävaraisille. Apu on maksutonta.  Työtoiveita voi jättää renkipuhelimeen puh. 040 868 2565 soittaen tai tekstiviestillä. Viestin jättämällä asia etenee ja sinuun otetaan yhteyttä.

MUKAVA Mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Lisäsyli, letun paistaja, leikkijä tai juttukaveri nuorille vanhemmille. Kysele: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Puhuminen auttaa. Perhetalolla on mahdollisuus istua ja jutella mieltä askarruttavista oman elämän, perheen ja parisuhteen asioista. Ota yhteyttä ja sovi aika niin jutellaan:  juha-pekka.haavisto@evl.fi. tai teija.ojala@evl.fi / 044 7868050

Lasten eroryhmä. Tukea vertaisryhmästä 7-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmät alkavat keväisin ja syksyisin. Tämä toiminnallinen ryhmä  tukee lasta käsittelemään vanhempien eroa lapsen omista kysymyksistä käsin, jokaisen omaan tilanteeseen sopivalla tavalla. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Ryhmä ei ole terapiaa vaan ammattilaisten ohjaamaa vertaistoimintaa. Ennen ryhmää lapset ja vanhemmat tapaavat ohjaajat henkilökohtaisesti. Lisätietoja Lasten eroryhmä -sivulla.

Perhetoiminta PikkuHelppi tarjoaa apua perheen arjen askareisiin. Lisätietoja PikkuHelpin sivulla

 

VAPAAEHTOISTOIMINTAA

Pappilan piiat ja rengit kokoontuvat työkokoukseen maanantaisin klo 13.00 rajoitusten sen salliessa. Piiat ja rengit ottavat tehtäväkseen pienimuotoisia kodintehtäviä sisä- tai ulkotöissä. Maksuton työ palvelee vanhuksia, yksinhuoltajia ja vähävaraisia. Tule mukaan auttamaan! Lisätietoja tiina.nikkinen@evl.fi

Peittotalkoot tiistaisin klo 13.00-15.00 rajoitusten sen salliessa. Ohjelmassa on tilkkujen neulomista, peittojen sommittelua ja kokoamista hyväntekeväisyyteen. Työn lomassa seurustellaan, kahvitellaan ja hiljennytään. Tervetuloa uudet ja vanhat talkoolaiset, on käsityötaitoja ennestään tai ei!

MUKAVA -ryhmä  Etsitään mummoja, vaareja tai varakummeja ylöjärveläisiin perheisiin. Olisiko sinulla ylimääräistä aikaa olla sylinä, paistaa lettuja, leikkia tai olla juttukaverina nuorille vanhemmille. Ilmoittaudu mukaan: tiina.nikkinen@evl.fi, 044 7868126.

Parisuhdetiimiin mahtuu mukaan uusiakin pareja. Tiimi suunnittelee ja toteuttaa Perhetalon parisuhdetoimintaa. Tiimiin mukaan tuleminen ei edellytä ennakkotietoja tai -taitoja, innostus aiheeseen riittää. Lisätietoja Soila Simolalta.

 

MINULLE

Tarinateatteria - Kerro, katso, tee itse! Tarinateatteri on improvisaatioteatteria läsnä olevien ihmisten omista kokemuksista. Perhetalon tarinateatteri-illoissa lämmitellään kehoa ja mieltä, kuunnellaan, kerrotaan omia tarinoita. Opetellaan kuullun tekemistä näkyviin näyttämölle äänen ja liikkeen kanssa. Ei tarvitse osata, riittää kun haluat heittäytyä mukaan. Kysy aikatauluista terhi.torma@evl.fi

 

PARISUHTEEN AVUKSI

Parisuhdeporinat kuukauden toisena torstaina klo 18-20. Aloitamme syyskauden 9.9. Vapaaehtoiset pariskunnat johdattelevat alustuksen kautta pohtimaan omaa parisuhdetta. Työskentelyt tehdään vain oman parin kanssa. Aloitamme tilaisuudet kahvittelulla ja lastenhoito on järjestetty.

Parisuhteen kuntokartoitus Parisuhteen kuntokartoitus on keskustelu, jossa kumppanit puhuvat toisilleen suunnitellun mallin mukaan. Keskustelun lopussa he arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen kuntokartoituskeskustelu toteutetaan yhden päivän aikana viikonloppuisin tai arkena kahden illan aikana. Ei sovi akuutissa kriisissä oleville. Kuntokartoituksesta voi kysellä lisää Soila Simolalta. 

Perheneuvontaa saatavilla myös ylöjärveläisille pareille maksuttomasti ja luottamuksellisesti Tampereen seurakuntien Perheasian neuvottelukeskuksesta puh. 03 219 01 111.

Parisuhteen ensiapua, muutaman keskustelun muodossa Ylöjärven seurakunnasta: Juha-Pekka Haavisto (kirkon perheneuvoja, työnohjaaja) puh. 044 786 8004, juha-pekka.haavisto@evl.fi  tai Teija Ojala (perheneuvonnallinen koulutus, työnohjaaja) puh. 044 7868 050, teija.ojala@evl.fi

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Perhetalon työntekijä  Tiina Nikkinen puh. 044 7868 126, tiina.nikkinen@evl.fi sekä
toiminnanjohtaja Soila Simola, puh. 044 7868 020, soila.simola@evl.fi.

 

* * *

Perhetalon tilojen vuokraaminen

Perhetalossa voi myös järjestää perhejuhlia eli kaste- ja rippijuhlia, häitä ja muistotilaisuuksia. Astiasto löytyy n. 50 henkilölle. Tilojen vuokraamisesta voi tiedustella kirkkoherranvirastosta puh. 044 7868 124.
Ajantasainen vuokrahinnasto löytyy Tilojen vuokraaminen -sivulta.

* * *

Tutustu Perhetalon virtuaaliesittelyyn

Ota yhteyttä

Perhetalon työntekijä
Loilantie 3-5, PL 2
33471 Ylöjärvi
Perhetalon toiminnanjohtaja, pappi
Ylöjärven seurakunta
Loilantie 3-5
33470 Ylöjärvi