Luennot, opetukset ja koulutuspäivät

Seurakuntakoulu

Unelmakahvilassa joka toinen sunnuntai klo 16-17.30 kahvikupin äärellä alustuksia ja keskustelua kristinuskon teemoista

Seurakuntakoulu kokoontuu:

22.9. Miksi ja miten rukoilen?

6.10. Miten voisin vastustaa pahaa?

20.10. Miksi ja miten kertoisin toisille?

3.11. Vieläkö Jumala parantaa?

17.11. Mitä seurakunta on?

1.12. Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin? 

Tervetuloa mukaan!
 

* * *

Seurakunta rukoilee -koulutuspäivä 26.10.2024

 
Paikka: Pappilan perhetalo os. Loilantie 3-5

Kouluttaja: Kristiina Tanhua-Laiho KRS

Ilmoittautuminen: viimeistään ma 14.10 Katja.Pitkanen@evl.fi tai Esa.Jarnall@evl.fi.

Ohjelma: alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 16.30
Lauantain ohjelmaan kuuluu lounas (5€) joten kerrothan myös ruokavaliosi. 

Sinulla on myös mahdollisuus lunastaa kirjanen (10€) jossa kurssimateriaali.

Seurakunta rukoilee -kurssin tavoite

Hoitava rukous -kurssin pyrkimyksenä on rohkaista ja auttaa mahdollisimman monia seurakuntalaisia löytämään paikkansa ja palvelutehtävänsä seurakunnassa, myös rukouksen toisten puolesta. Kurssi haluaa auttaa osanottajia siirtymään ”yleisön puolelta” toimintaan toisten hyväksi, tarkkailijoista osallistujiksi. Kurssi haluaa rohkaista myös heitä, jotka tuntevat itsensä aroiksi. Oman heikkouden ja osaamattomuuden tunnustaminen on hyvä pohja rukouspalvelijalle. Emme toimi oman viisautemme varassa, vaan olemme riippuvaisia Taivaallisesta Isästämme.

Kurssi haluaa myös kumota piintyneen ajattelun siitä, että toisten puolesta rukoilemaan kelpaavat vain sitä varten erityisillä armolahjoilla varustetut henkilöt. Siksi kurssilla annetaan selkeää perusopetusta, joka rohkaisee alkuun. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta toisten puolesta rukoilemisesta.

Rukouspalvelijan tärkein ominaisuus on luottavainen asenne Jumalan rakkauteen ja Pyhän Hengen toimintaan. Lähestymistapa on ongelma- tai armolahjakeskeisyyden sijasta Jeesus -keskeinen. Aloitteentekijä ja vaikuttaja ihmisen kohtaamisessa on Jeesus Pyhän Hengen kautta. Mahdolliset rukousvastaukset rukousta pyytäneen henkilön elämässä ovat hänen työtään, eivät meidän rukouksiemme tulosta. Tämän ymmärtäminen alentaa ratkaisevasti osallistumiskynnystä.

Kurssi on alun perin peräisin Englannin anglikaanikirkon piiristä 1990-luvulta. Kansan Raamattuseura/EVKO on toimittanut aineiston edelleen oloihimme sopivaksi ja sitä on päivitetty useampaan kertaan. Kurssiin on lisätty myös kokemuksen tuomia ohjeita. Lähtökohtana kurssille on usko siihen, että Pyhä Henki toimii elävänä Herrana paitsi Sanan ja sakramenttien myös rukouksen ja armolahjojen kautta, ja että jokaisella seurakuntalaisella on omien lahjojensa mukainen palvelutehtävä seurakunnassa  - jollain se tehtävä on palvella toisia rukouksella.

Ota yhteyttä

aikuistyön koordinaattori
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi

Mm. Toivon illat, Alfa-kurssit, raamattuluennot, pienpiirit, rukouskaverit. Sielunhoitoa sekä keskusteluapua parisuhdekysymyksissä ja oman elämän haasteissa.