Luennot, opetukset ja koulutuspäivät

Seurakuntakoulu

Unelmakahvilassa joka toinen sunnuntai klo 16-17.30 kahvikupin äärellä alustuksia ja keskustelua kristinuskon teemoista

Seurakuntakoulu kokoontuu:

28.1. Kolminaisuus teemana

11.2. Kuka Jeesus on?

25.2. Miksi Jeesus kuoli?

10.3. Miten on mahdollista uskoa?

24.3. Miksi ja miten lukisin Raamattua?

7.4. Miten Jumala johdattaa meitä?

21.4. Kuka Pyhä Henki on?

5.5. Mitä Pyhä henki tekee?

19.5. Miten voin täyttyä Pyhällä Hengellä?

Tervetuloa mukaan!
 

* * *

Raamattuluentosarja "Uskon kolme ulottuvuutta"

la 24.2.2024 klo 11.00-16.00
paikka: Ylöjärven seurakuntakeskus os. Kirkkotanhuantie 1
luennoitsijana: Raamattukouluttaja Ilkka Rytilahti, KL

päivän ohjelma:

klo 11.00 Sanoma

-Mitä Jeesus julisti ja opetti? Mitkä olivat hänen tavoitteensa?

klo 12.30 Lounas

klo 13.15 Kutsu 

-Millaiseen elämään ja yhteyteen kanssaan Jeesus kutsui - ja yhä kutsuu ihmisiä?

klo 14.30 Kahvi

klo 14.45 Tehtävä

-Minkä tehtävän Jeesus jätti seuraajilleen? Mitä tarkoittaa, että hän on kanssamme tänäänkin?

klo 16.00 Lopetus

Ilmoittautumislinkki esittelytekstin jälkeen

Päivän teema: Uskon kolme ulottuvuutta

Aikojen saatossa ihmiskunnan aikakirjoihin on jäänyt lukemattomia eri tavoin merkittäviä henkilöitä.

Sieltä löytyy hallitsijoita, valloittajia, sotapäälliköitä, ajattelijoita, löytöretkeilijöitä, keksijöitä, kirjailijoita ja runoilijoita sekä tietysti suurten uskontojen perustajia. Kaikki he ovat muovanneet historiaa omalla tavallaan. Heidän saavutuksensa ovat olleet niin huomattavia, että heitä ei ole unohdettu, vaan heidät muistetaan edelleen.

Kaikkien maailmassa koskaan eläneiden henkilöiden joukossa ei ole sellaista ainutlaatuista henkilöä kuin Jeesus Nasaretilainen. Kukaan toinen ei ole tohtinut sanoa itsestään sellaista kuin hän. ”Minä olen tie, totuus ja elämä.” ”Minä olen ylösnousemus ja elämä.” Lisäksi hänellä on esittää todellisia tekoja sanomistensa vahvistukseksi.

Menneillä suurhenkilöillä voi olla ihailijansa vielä tänään, mutta harvalla jos kellään heistä on enää seuraajia. Jeesuksen kohdalla on toisin. Uuden Testamentin huikaiseva todistus on, että Jeesus, tultuaan roomalaisten teloittamaksi, on noussut ylös kuolleista! Hän elää! Ja, mikä ihmeellisintä, hänet voi edelleen kohdata. Hänet voi löytää ja hänen yhteydessään elää. Hän on nimittäin luvannut olla läsnä häneen uskovien elämässä joka päivä.

Jeesuksen aikanaan kohdanneet miehet ja naiset olivat vakuuttuneita kaikesta tästä. Jeesus oli ratkaiseva avain Jumalan Israelille antamien ilmoituksen ja lupausten ymmärtämisessä. Vanha liitto ja juutalaisuus on muotti, joka valmisti meille Jeesuksen tulemista ja josta kristillinen seurakunta syntyi. Jeesuksen sanomassa ja toiminnassa tämä muotti näkyy ja vaikuttaa kaikessa.

Jeesuksen opetuslapset tajusivat, että suhde Jeesukseen on ihmisen tärkein suhde. Mikään ei mene tärkeydessä sen ohitse. Se ratkaisee lopulta ihmisen ikuisen kohtalon. Ainoastaan Jeesus on tie Jumalan yhteyteen. Jokainen meistä on tarkoitettu hänen seuraajakseen, hänen omakseen. Elämämme kuuluu hänelle.

Kuka Jeesus siis on? Mitä hänen seuraamisensa oikein tarkoittaa? Mitä on elää uskossa häneen? Miksi Jeesus on välttämätön jokaiselle? Näitä ja monia muita kysymyksiä pohditaan näissä häntä ja meitä koskevissa opetuksissa.

Ilmoittaudu viim.13.2. suoraan joko Esa.Jarnvall@evl.fi / 044 7868 006 tai Teija.Ojala@evl.fi /044 7868 050 tai verkkolomakkeella

* * *

Hoitavan rukouksen koulutus

(uusi koulutusajankohta suunnitteilla vuoteen 2024)
Vanha seurakuntatalo os. Loilantie 3-5

Ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin.

Viikonlopun aikataulu: perjantai klo 18-21 ja lauantai klo 10-18
Lauantain ohjelmaan kuuluu lounas (5€) joten kerrothan myös ruokavaliosi. 

Sinulla on myös mahdollisuus lunastaa kirjanen (10€) jossa kurssimateriaali.

Hoitavan rukouksen -kurssin tavoite

Hoitava rukous -kurssin pyrkimyksenä on rohkaista ja auttaa mahdollisimman monia seurakuntalaisia löytämään paikkansa ja palvelutehtävänsä seurakunnassa, myös rukouksen toisten puolesta. Kurssi haluaa auttaa osanottajia siirtymään ”yleisön puolelta” toimintaan toisten hyväksi, tarkkailijoista osallistujiksi. Kurssi haluaa rohkaista myös heitä, jotka tuntevat itsensä aroiksi. Oman heikkouden ja osaamattomuuden tunnustaminen on hyvä pohja rukouspalvelijalle. Emme toimi oman viisautemme varassa, vaan olemme riippuvaisia Taivaallisesta Isästämme.

 Kurssi haluaa myös kumota piintyneen ajattelun siitä, että toisten puolesta rukoilemaan kelpaavat vain sitä varten erityisillä armolahjoilla varustetut henkilöt. Siksi kurssilla annetaan selkeää perusopetusta, joka rohkaisee alkuun. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä aikaisempaa kokemusta toisten puolesta rukoilemisesta.

Rukouspalvelijan tärkein ominaisuus on luottavainen asenne Jumalan rakkauteen ja Pyhän Hengen toimintaan. Lähestymistapa on ongelma- tai armolahjakeskeisyyden sijasta Jeesus -keskeinen. Aloitteentekijä ja vaikuttaja ihmisen kohtaamisessa on Jeesus Pyhän Hengen kautta. Mahdolliset rukousvastaukset rukousta pyytäneen henkilön elämässä ovat hänen työtään, eivät meidän rukouksiemme tulosta. Tämän ymmärtäminen alentaa ratkaisevasti osallistumiskynnystä.

Kurssi on alun perin peräisin Englannin anglikaanikirkon piiristä 1990-luvulta. Kansan Raamattuseura/EVKO on toimittanut aineiston edelleen oloihimme sopivaksi ja sitä on päivitetty useampaan kertaan. Kurssiin on lisätty myös kokemuksen tuomia ohjeita. Lähtökohtana kurssille on usko siihen, että Pyhä Henki toimii elävänä Herrana paitsi Sanan ja sakramenttien myös rukouksen ja armolahjojen kautta, ja että jokaisella seurakuntalaisella on omien lahjojensa mukainen palvelutehtävä seurakunnassa  - jollain se tehtävä on palvella toisia rukouksella.

Ota yhteyttä

aikuistyön koordinaattori
Kirkkotanhuantie 1, PL 2
33471 Ylöjärvi

Mm. Toivon illat, Alfa-kurssit, raamattuluennot, pienpiirit, rukouskaverit. Sielunhoitoa sekä keskusteluapua parisuhdekysymyksissä ja oman elämän haasteissa.