Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17

Kirkon varaukset

Ylöjärven kirkon varaukset esim. kastetta, vihkimistä tai hautajaisia varten sovitaan kirkkoherranviraston kanssa puh. 044 786 8124 tai kirkkoherranvirasto.ylojarvi@evl.fi

Ylöjärven kirkkoon mahtuu normaalitilanteessa noin 550 henkilöä yhdellä kertaa.

Varaukset musiikkitilaisuuksia varten ottamalla yhteyttä kanttoriin Heidi Olkinuoraan, heidi.olkinuora@evl.fi tai p. 044 786 8034

Konsertin järjestämiseen liittyen on hyvä huomioida, että Ylöjärven kirkossa on käytössä kuoriosassa Yamaha-flyygeli. Kirkon äänentoisto on uusittu 2016

Ylöjärven kirkon vuokrahinta tapahtumaa kohti on 1.1.2024 alkaen 450€
(ei koske kirkollisia toimituksia).

Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt keskeisen asemansa. Kirkko on Ylöjärvellä todella "keskellä kylää", kuuluttaen omalla olemuksellaan muuttumattomia ja ikuisia arvoja aikojen vaihtuessa.

Ylöjärven kirkko valmistui vuonna 1850. Kirkko on valmistumisensa jälkeen reilun 150 vuoden aikana kokenut monenlaisia korjauksia, parannuksia, remontteja ja restaurointeja. Viimeisin peruskorjaus kirkkoon on tehty vuosina 1996-97. Kirkkorakennuksen pinta-ala on noin 700 m2 ja tilavuus 9000 m3.

Ylöjärven kirkon videoesittely:

Ylöjärven kirkon virtuaaliesittely:

Voit edetä kirkossa paikasta toiseen nuolten välityksellä. Video ja valokuva-kuvakkeet sisältävät tarkempaa esittelymateriaalia. Kuvat ja videot on toteutettu 360-tekniikalla, joten voit itse kääntää kuvakulmaa mihin suuntaan tahansa joko hiiren avulla tietokoneella tai sormella ohjaamalla puhelimesi ruudulla.

Virtuaaliesittely löytyy myös omana web-sivuna.

Ylöjärven kirkkomuseon esineiden historiaa

Ylöjärven kirkon sivulaivassa sijaitsee kaksi isoa vitriiniä, joihin on koottu historiallista esineistöä. Voit tutustua esineisiin verkossa olevassa historiallisesti merkittävässä, mielenkiintoisessa, laajassa esineistön esittelyssä (pdf-tiedosto). Tiedot löytyvät myös kirkosta vitriinin vieressä sijaitsevasta infolehtisestä.

Kirkon esteettömyys

Ylöjärven kirkossa on huomioitu esteettömyys mm. seuraavilla tavoilla:

• induktiosilmukka, kuuluvuus paras seinien läheisyydessä
  • sivuovelta pääsee sisään ilman portaita
  • alttarille kaiteet keskikäytävällä ja luiska sekä kaide oikealla
  • tavallisia tuoleja käytettävissä (virsitaulujen alla)
  • gluteeniton ehtoollisleipä saatavissa joka messussa (mainitse jakavalle papille)
  • isotekstiset virsikirjat
  • vanha pyörätuoli kirkon sivuoven lähellä (tilapäisesti voi käyttää mm. hautausmaalla käyntiä varten)
Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Iltamessu Ylöjärven kirkossa

Ystävyysseurakuntatyön iltamessu, jossa musiikkina Viljandin laulujuhlien kuorolauluja. Mukana vieraita Tallinnan Pyhän Hengen seurakunnasta.

Messu Ylöjärven kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus. Tuomaskuoro.

Messu Ylöjärven kirkossa

Ehtoollisjumalanpalvelus. Talvisodan päättymisen muistopäivä. Kirkkokahvit ja pieni ohjelmahetki messun jälkeen seurakuntakeskuksessa.

Puolen tunnin messu

Puolen tunnin messu Ylöjärven kirkossa

Hiihtolomariparin konfirmaatiomessu

Ehtoollisjumalanpalvelus