Ylöjärven kirkko

Kirkkotanhuantie 1 , 33470 Ylöjärvi

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17

Ylöjärven kirkko

Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt keskeisen asemansa. Kirkko on Ylöjärvellä todella "keskellä kylää", kuuluttaen omalla olemuksellaan muuttumattomia ja ikuisia arvoja aikojen vaihtuessa.

Ylöjärven kirkko valmistui vuonna 1850. Kirkko on valmistumisensa jälkeen reilun 150 vuoden aikana kokenut monenlaisia korjauksia, parannuksia, remontteja ja restaurointeja. Viimeisin peruskorjaus kirkkoon on tehty vuosina 1996-97. Kirkkorakennuksen pinta-ala on noin 700 m2 ja tilavuus 9000 m3.

Ylöjärven kirkon videoesittely:

Ylöjärven kirkon virtuaaliesittely:

Voit edetä kirkossa paikasta toiseen nuolten välityksellä. Video ja valokuva-kuvakkeet sisältävät tarkempaa esittelymateriaalia. Kuvat ja videot on toteutettu 360-tekniikalla, joten voit itse kääntää kuvakulmaa mihin suuntaan tahansa joko hiiren avulla tietokoneella tai sormella ohjaamalla puhelimesi ruudulla.

Virtuaaliesittely löytyy myös omana web-sivuna.

Ylöjärven kirkkoon mahtuu normaalitilanteessa noin 550 henkilöä yhdellä kertaa. (katso koronatilanteen tilakohtaiset väkimäärärajoitukset)

Kirkon varaukset

Ylöjärven kirkon varaukset esim. kastetta, vihkimistä tai hautajaisia varten sovitaan kirkkoherranviraston kanssa puh. 044 786 8124 tai ylojarvi.seurakunta[ät]evl.fi.

Varaukset musiikkitilaisuuksia varten ottamalla yhteyttä johtavaan kanttoriin Heidi Olkinuoraan, heidi.olkinuora[ät]evl.fi. Konsertin järjestämiseen liittyen on hyvä huomioida, että Ylöjärven kirkossa on käytössä kuoriosassa Yamaha-flyygeli. Kirkon äänentoisto on uusittu 2016 ja siihen liittyen tarkemmat tiedustelut: mikko.huuhtanen[ät]evl.fi, 044 7868 194. (Ylöjärven kirkon äänentoiston ohje - pdf)

Kirkon esteettömyys

Ylöjärven kirkossa on huomioitu esteettömyys mm. seuraavilla tavoilla:

  • induktiosilmukka, kuuluvuus paras seinien läheisyydessä
  • sivuovelta pääsee sisään ilman portaita
  • alttarille kaiteet keskikäytävällä ja luiska sekä kaide oikealla
  • tavallisia tuoleja käytettävissä (virsitaulujen alla)
  • gluteeniton ehtoollisleipä saatavissa joka messussa (mainitse jakavalle papille)
  • isotekstiset virsikirjat
  • vanha pyörätuoli kirkon sivuoven lähellä (tilapäisesti voi käyttää mm. hautausmaalla käyntiä varten)
Induktiosilmukka
Info
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 18.4. klo 10.00 -12.00

Kirkkotanhuantie 1, 33470 Ylöjärvi

Konfirmaatiomessu Hiihtis

Hiihtisriparin konfirmaatio pienryhmissä. Rippikoululaisten vanhemmat ohjeistetaan suoraan osallistumisesta ja jokaisen pienryhmän nettilähetyksestä.
su 18.4. klo 17.00 -19.00

Kirkkotanhuantie 1, 33470 Ylöjärvi

TEHOmessu striimattuna nettilähetyksenä klo 17-18 + ehtoollinen klo 18-19 Ylöjärven kirkossa

TEHOn kaikille avoin yhteisöllinen Housebandin rytmittämä messu striimattuna srk:n Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla. Koronarajoitusten vuoksi osallistuminen paikan päällä ei valitettavasti ole mahdollista. Messun striimauksen loputtua voit tulla ehtoolliselle Ylöjärven kirkkoon klo 18.00 - 19.00 välisenä aikana.