Kirkkotanhuantie 1 , 33470 Ylöjärvi

Kesäaikana tiekirkkona ma-pe 11-17

Ylöjärven kirkko on aina ollut maisemansa ehdoton keskipiste, pitäjän arvokkain rakennus. Myös voimakkaan kasvun ja rakentamisen aikana se on säilyttänyt keskeisen asemansa. Kirkko on Ylöjärvellä todella "keskellä kylää", kuuluttaen omalla olemuksellaan muuttumattomia ja ikuisia arvoja aikojen vaihtuessa.

Ylöjärven kirkko valmistui vuonna 1850. Kirkko on valmistumisensa jälkeen reilun 150 vuoden aikana kokenut monenlaisia korjauksia, parannuksia, remontteja ja restaurointeja. Viimeisin peruskorjaus kirkkoon on tehty vuosina 1996-97. Kirkkorakennuksen pinta-ala on noin 700 m2 ja tilavuus 9000 m3.

Ylöjärven kirkon videoesittely:

Ylöjärven kirkon virtuaaliesittely:

Voit edetä kirkossa paikasta toiseen nuolten välityksellä. Video ja valokuva-kuvakkeet sisältävät tarkempaa esittelymateriaalia. Kuvat ja videot on toteutettu 360-tekniikalla, joten voit itse kääntää kuvakulmaa mihin suuntaan tahansa joko hiiren avulla tietokoneella tai sormella ohjaamalla puhelimesi ruudulla.

Virtuaaliesittely löytyy myös omana web-sivuna.

Ylöjärven kirkkoon mahtuu normaalitilanteessa noin 550 henkilöä yhdellä kertaa. (katso koronatilanteen tilakohtaiset väkimäärärajoitukset)

Kirkon varaukset

Ylöjärven kirkon varaukset esim. kastetta, vihkimistä tai hautajaisia varten sovitaan kirkkoherranviraston kanssa puh. 044 786 8124 tai ylojarvi.seurakunta[ät]evl.fi.

Varaukset musiikkitilaisuuksia varten ottamalla yhteyttä johtavaan kanttoriin Heidi Olkinuoraan, heidi.olkinuora[ät]evl.fi. Konsertin järjestämiseen liittyen on hyvä huomioida, että Ylöjärven kirkossa on käytössä kuoriosassa Yamaha-flyygeli. Kirkon äänentoisto on uusittu 2016 ja siihen liittyen tarkemmat tiedustelut: mikko.huuhtanen[ät]evl.fi, 044 7868 194. (Ylöjärven kirkon äänentoiston ohje - pdf)

Kirkon esteettömyys

Ylöjärven kirkossa on huomioitu esteettömyys mm. seuraavilla tavoilla:

• induktiosilmukka, kuuluvuus paras seinien läheisyydessä
  • sivuovelta pääsee sisään ilman portaita
  • alttarille kaiteet keskikäytävällä ja luiska sekä kaide oikealla
  • tavallisia tuoleja käytettävissä (virsitaulujen alla)
  • gluteeniton ehtoollisleipä saatavissa joka messussa (mainitse jakavalle papille)
  • isotekstiset virsikirjat
  • vanha pyörätuoli kirkon sivuoven lähellä (tilapäisesti voi käyttää mm. hautausmaalla käyntiä varten)

Lähetyspiiri

Luonto, Luoja ja lähetystyö, pastori Riitta Sandberg Suomen Lähetysseurasta.

Konfirmaatiomessu Italia Ylöjärven kirkossa

Italian rippileirin konfirmaatio. Konfirmaatiomessun osallistujamäärä ja rajoitukset selviävät lokakuun loppupuolella koronatilanteen mukaan.

Pyhäinpäivän messu Ylöjärven kirkossa

Pyhäinpäivän messu yhteistyössä Ylöjärven karjalaisten kanssa.

Pyhäinpäivän iltakirkko

Synkkien virsien ilta - Virsiä kuolemasta ja iankaikkisesta elämästä