Hallinto ja luottamushenkilöt

Seurakunnan toimintaa ohjaavat seurakuntalaisten vaaleilla valitsemat luottamushenkilöt. Voit vaikuttaa seurakunnan toimintaan asettumalla ehdolle seurakuntavaaleissa ja ottamalla yhteyttä tällä hetkellä toimiviin luottamushenkilöihin.

Seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttää vaaleilla valittava kirkkovaltuusto, jonka toimikausi on neljä vuotta. Kirkkovaltuusto valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan kirkkoneuvoston, joka valmistelee kirkkovaltuustossa käsiteltävät asiat, huolehtii kirkkovaltuuston päätösten täytäntöönpanosta sekä johtaa yleisesti seurakunnan toimintaa, hallintoa ja seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa.

Kirkkovaltuusto asettaa kirkkoneuvoston avuksi ja alaiseksi johtokuntia neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnat vastaavat työalojen toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä työalojen vastaavien työntekijöiden kanssa.

Luottamushenkilökausi 2019 - 2022

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valittiin uusi kirkkovaltuusto toimikaudelle 2019-22. Kirkkovaltuusto valitsee ensimmäisessä kokouksessaan 16.1.2019 jäsenet kirkkoneuvostoon ja johtokuntiin sekä Kurun kappelineuvostoon ja Viljakkalan piirineuvostoon.

Seurakuntavaalit 2022

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 2022. Vaaleissa valitaan kirkkovaltuuston jäsenet vuosiksi 2023-26. Ehdokasasettelu päättyy syyskuussa. Tarkempia tietoja seurakuntavaaleista vuoden 2022 aikana. Lisätietoja vaaleista myös www.seurakuntavaalit.fi.