Hautaaminen Ylöjärven seurakunnassa

 

Hautaan siunaaminen on tärkeä omaisille lohdutuksen ja surusta toipumisen kannalta. Omaiset ja muut läheiset rukoilevat kuolleen läheisen puolesta ja saattavat hänet viimeiselle matkalleen Jumalan sanaan turvaten.

Ylöjärven seurakunnan kirkoissa, Tammikankaan kappelissa  siunataan vainajia heidän taivasmatkalle.

Siunauksen jälkeen arkku joko haudataan sukuhautaan Ylöjärven hautausmailla, tai viedään krematorioon, mikäli kyseessä on uurnahautaus. Tavallisimmat hautauspäivät Ylöjärven seurakunnassa ovat perjantait ja lauantait. Hautaus voidaan toimittaa myös muina arkipäivinä.

Hautausjärjestelyissä on hyvä huomioida, että on sovittu seuraavista asioista: 

  • siunaustilaisuuden ajankohta ja paikka
  • mahdollinen muistotilaisuus
  • hautapaikkaa koskevat asiat
  • papin ja omaisten tapaaminen

Sivun alaosasta löydät lisää tietoa mm. hautapaikoista Ylöjärven hautausmailla, siunaustilaisuudesta sekä muistotilaisuuden järjestämisestä Ylöjärven seurakunnassa.

Seurakunnan puolesta Teitä palvelee edellä mainituissa järjestelyissä kirkkoherranvirasto (044 7868 124). Vainajan kuljetuksissa Teitä palvelevat hautaustoimistot. 

Varauskäytäntöjä

Tilaisuuksien varaaminen kirkkoon lähtee yleensä siitä, että seurakuntalainen ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja kertoo toiveistaan, jonka jälkeen olemassa olevista mahdollisista vaihtoehdoista etsitään varaajalle mieluisin. Jotta seurakunnan eri alueilla saataisiin taattua mahdollisimman kattavasti vapaita aikoja niin vihkimisiin, kastejuhliin kuin hautajaisiinkin, seurakunnassa suunnitellaan työvuorot ja tilojen käyttö jo hyvissä ajoin etukäteen. Kurun ja Viljakkalan osalta se tarkoittaa esimerkiksi sen varmistamista, että joka viikonloppu joko perjantaina tai lauantaina voidaan lyhyelläkin aikajänteellä kirkkoa / kappelia käyttää hautajaisiin niin tilojen kuin työntekijöidenkin puolesta. 

Siunaustilaisuus Ylöjärven kirkossa