Uskottu - toivottu - rakastettu. Seurakuntavaalien banneri

Seurakuntavaalit 2022 - Uskottu, toivottu, rakastettu

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuun 2022 seurakuntavaaleissa valitaan jälleen tulevaksi nelivuotiskaudeksi 33 kirkkovaltuutettua Ylöjärven seurakuntaan. He päättävät mm. seurakunnan talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, kiinteistöistä, rekrytoinneista ja siitä keitä autetaan – missä ja miten. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet - olet uskottu, toivottu ja rakastettu. Koko kirkossa niin kuin Ylöjärvelläkin on tavoitteena saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022

Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022. ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille, kun ehdokasasettelu on päättynyt.

Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00. Äänestyspaikat päivitetään näille sivuille syyskuussa 2022.

Lisätietoa vaaleista: www.seurakuntavaalit.fi

Tekeillä olevat valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleihin tekeillä olevia valitsijayhdistyksiä pyydetään ilmoittamaan tietonsa sähköpostilla osoitteeseen ylojarvi.seurakunta@evl.fi.

Tiedoissa olisi hyvä olla:
-    alustava valitsijayhdistyksen nimi (virallisen nimen valitsijayhdistys antaa vasta palauttaessaan perustamisasiakirjat)
-    yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot (eli kehen ehdokkuudesta kiinnostunut henkilö voi olla yhteydessä)
-    mahdollinen lyhyt kuvaus valitsijayhdistyksen tavoitteista, arvoista yms. (max. 800 merkkiä)

Julkaisemme listaa tekeillä olevista valitsijayhdistyksistä internet-sivulla (www.ylojarvenseurakunta.fi/seurakuntavaalit) kesäkuusta alkaen ja myöhemmin mm. Kirkko Näkyy –tiedotuslehdessä. Valitsijayhdistyksen ilmoittaminen listalle ei ole sitovaa eikä se millään tavalla korvaa virallisia valitsijayhdistyksen perustamiseen liittyviä toimenpiteitä. Tiedot voi ilmoittaa haluamassaan aikataulussa, mutta ne kootaan ensimmäistä kertaa yhteen julkaistavaksi aikaisintaan 31.5.

Lisätietoja: tiedottaja Sakari Vanhanen, puh. 044 7868 120

Seuraavat listat

Mistä kirkkovaltuutetut päättävät?

Kirkkovaltuusto päättää seurakunnassa mm. talouden linjauksista, seurakunnan strategiasta sekä kiinteistöjen tulevaisuudesta.

Nykyinen Ylöjärven kirkkovaltuusto on nelivuotiskautensa 2019-22 aikana tehnyt mm. seuraavia seurakuntaamme koskevia päätöksiä:

• Budjetti ja toimintasuunnitelma
  • Tilinpäätös ja toimintakertomus
  • Kirkollisveroprosentti
  • Kirkkoneuvoston ja johtokuntien jäsenten valitseminen
  • Seurakunnan kiinteistöstrategian toteuttaminen ja uuden valmistelu
  • Virkojen lakkauttamisia ja uusien virkojen perustamisia
  • Seurakunnan metsäsuunnitelmat

Kirkkovaltuutetut ovat myös äänioikeutettuja kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston maallikkoedustajien vaaleissa. Täten seurakuntavaalit vaikuttavat myös valtakunnallisesti kirkon tulevaisuuteen.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

viestintäpäällikkö
Kirkkotanhuatie 1, PL 2

www.facebook.com/SakariVanhanen

Vastuualueena mm. markkinointi, kriisiviestintä, verkkoviestintä, Kirkko Näkyy -tiedotuslehti.