Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuosittain vaihtuvassa kampanjassa Yhteisvastuu nostaa esiin monesti näkymättömän hädän eikä kavahda tarttua vaikeisiinkaan aiheisiin. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti.

Vuodesta 1950 lähtien keräysvaroin on autettu muun muassa köyhiä lapsiperheitä, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, omaishoitajia, mielenterveyspotilaita, luonnonkatastrofien uhreja sekä tuettu kehitysvammaisten työllistymistä.

Voit osallistua keräykseen mm. puhelimitse, tekstiviestillä, tilisiirrolla tai lipas- ja listakerääjien kautta. Mikäli haluat lahjoittaa tilisiirrolla niin, että lahjoitus kohdistuu paikallisesti Ylöjärvelle, käytä viitenumeroa 302 711.

Lisätietoja www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu 2021 pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Seurakunnan keräystuotosta 40 prosenttia jää käytettäväksi ikäihmisten ahdingon helpottamiseen Suomessa. Keräystuotolla autetaan ikäihmisiä taloudellisesti ja tätä kautta heidän elämänlaatuaan pyritään kohentamaan.

Yhteisvastuukeräys näkee tärkeäksi tukea avun tarpeessa olevia niin Suomessa kuin maailmalla. Tuotosta yli puolet, 60 prosenttia, ohjataan kehittyviin maihin Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen autat siis taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueillakin.

Yhteisvastuukeräys 2021 alkaa su 7.2.
Tule seuraamaan Yhteisvastuuiltaa su 7.2. klo 18.00 suorana lähetyksenä Ylöjärven srk:n YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Mukana ovat mm. Sami Saari, Tohtori Kiminkinen ja piispa Matti Repo. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

Lisätietoja Yhteisvastuusta Ylöjärvellä voit tiedustella YV-yhteyshenkilö Marika Rajalalta, puh. 044 7868 054, marika.rajala[ät]evl.fi.

Yhteisvastuutapahtumia Ylöjärvellä 2021

*Su 7.2. klo 18.00 Yhteisvastuuilta suorana lähetyksenä srk:n YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Luvassa mm. musiikkia Sami Saaren taiteilemana, Tohtori Kiminkisen ajatuksia ja piispa Matti Revon haastattelu.

Muut Yhteisvastuutapahtumat tarkentuvat myöhemmin ja niiden toteutuminen on kiinni vallitsevasta koronavirusepidemiasta.