Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Vuosittain vaihtuvassa kampanjassa Yhteisvastuu nostaa esiin monesti näkymättömän hädän eikä kavahda tarttua vaikeisiinkaan aiheisiin. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti.

Vuodesta 1950 lähtien keräysvaroin on autettu muun muassa köyhiä lapsiperheitä, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, omaishoitajia, mielenterveyspotilaita, luonnonkatastrofien uhreja sekä tuettu kehitysvammaisten työllistymistä.

Voit osallistua keräykseen mm. puhelimitse, tekstiviestillä, tilisiirrolla tai lipas- ja listakerääjien kautta. Mikäli haluat lahjoittaa tilisiirrolla niin, että lahjoitus kohdistuu paikallisesti Ylöjärvelle, käytä viitenumeroa 302 711.

Lisätietoja www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu 2022 auttaa koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuorian

Tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen matalan kynnyksen toimintojen kautta. 60 prosentilla avustetaan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita.

Yhteisvastuukeräys 2022 alkaa su 6.2. Yhteisvastuustartti nettilähetyksen voit katsoa YouTube-kanavallamme ja Facebook-sivullamme. Kuulet mm. Mikko Harjun musisointia.

Lisätietoja Yhteisvastuusta Ylöjärvellä voit tiedustella YV-yhteyshenkilö Marika Rajalalta, puh. 044 7868 054, marika.rajala[ät]evl.fi.

Yhteisvastuutapahtumia Ylöjärvellä 2022

*Su 5.2. klo 18.00 Yhteisvastuuilta suorana lähetyksenä srk:n YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Luvassa mm. musiikkia Mikko Harjun taiteilemana.

*Su 20.2. klo 11.00-14.00 Laskiaistempaus suurtapahtuma Ylöjärven kirkon ympäristössä. Luvassa mm. Hippo-hiihdot ja paljon toimintapisteitä. Tarkemmat tiedot Laskiaistempauksen sivulla.

* Ti 8.3. klo 17.00-19.00 Talvitapahtuma Yhteisvastuun hyväksi Kurun kirkolla. Ulkona rastirata ja pulkkamäki lapsille. Rastiradalta pieni palkinto maaliin tulleille.  Makkaranpaistoa nuotiolla.  Kahvio ulkona: hernekeittoa, pullaa, kahvia, mehua. Arpajaiset. Muskari-Maria laulattaa talvisia lauluja kirkossa klo 17.30 ja 18.30 ( 20 min. ajan ). Perhelippu 10 € ja yksittäinen lippu 5 €. Lippu oikeuttaa tarjoiluihin, arpajaisiin ja rastirataan. (Lipunmyyntipiste ulkona, rahastus ulkona maksupäätteellä tai tasarahalla yv-lippaaseen).

Muut Yhteisvastuutapahtumat tarkentuvat myöhemmin ja niiden toteutuminen on kiinni vallitsevasta koronavirusepidemiasta.