Hyppää sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten voi päästä isoseksi?

Jos haluat isoseksi, sinun tulee ilmoittautua isoskoulutukseen. Isoskoulutus on yhteensä kolmivuotinen, mutta käytyäsi ensimmäisen vuoden koulutusta, voit jo toimia isosena rippikoulussa. Kahden vuoden jälkeen olet vanha isonen ja kolmen vuoden jälkeen sinunsa tulee apuri.

Isko 1 vai 2/3?

Isko 1 on ensimmäistä vuotta iskoon osallistuvat. Isko 2/3 on aikasemmin isosena tai apurina toimineet. Molemmille ryhmille on omat koulutukset Kellarilla. Isoskoulutuspäivissä on molemmat ryhmät yhdessä.

Mitä tarvitsen mukaan isoskoulutukseen?

Ota koulutukseen jokaiselle kerralle mukaan oma Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Maksaako isoskoulutus?

Ei maksa, se on ilmainen.

Mitä isoskoulutukseen kuuluu?

Kokoontuminen Kellarilla kerran kuussa kello 14-18. Kellarin kokoontumiseen kuulu iltaohjelma, raamattuopetus, välipala, isko-opetus ja nuorten jumalanpalvelus. Lisäksi koulutukseen kuuluu kaksi koko päivän koulutuspäivää, syyskuussa ja maaliskuussa. Oletamme, että koulutukseen osallistuva isonen on läsnä tapaamisissa ja sitoutuu koulutukseen mahdollisimman hyvin.

Koska Kellarin ovet aukeaa?

Kellarille voi tulla vasta vähän ennen kello 14, koska siellä voi olla joku toinen ryhmä tai iskotiimi harjoittelemassa. Aina voi kuitenkin tulla kysymään saako jo tulla.

Mikä on iskotiimi?

Iskotiimi on isoskoulutettavista muodostettu ryhmä, jolla on valmistelutehtäviä esim. iltaohjelmiin tai nuorteniltoihin liittyen. Iskotiimiä ohjaa nuorisotiimiläiset tai apurit.

Mitä käy jos en pääse isoskoulutuskerralle mukaan?

Ilmoita poissaolosta etukäteen ja kerro myös miksi et pääse mukaan. Poissaolon korvaava materiaali itseopiskelua varten löytyy Kellarille.netistä.

Saako isonen palkkaa rippikoulusta?

Ei saa, mutta leiri on hänelle ilmainen. Poikkeuksen muodostaa kalliit reissurippikoulut, joissa isoselle on osallistumismaksu.

Saako apuri palkkaa?

Kyllä saa, korvaus on 250€/rippikoulu.

Voiko isoskoulutuksen jättää kesken?

Kyllä voi, mutta ilmoita siitä iskosta vastaavalle työntekijälle.

Voiko isoskoulutukseen tulla mukaan kesken kauden?

Kyllä voi, mutta ota asiasta yhteyttä iskosta vastaavaan työntekijään.