Nuortenleirit

Yleistä nuortenleireistä

Syyslomalla, uutena vuotena ja pääsiäisen aikoihin Lempiäniemen leirikeskuksen valtaa joukko seurakuntanuoria. Joukossa on niin edelliskesän riparilaisia kuin vanhoja konkareitakin. On nuortenleirin aika. Nuortenleirille tullaan rukoilemaan, kuuntelemaan opetusta, viettämään aikaa ystävien kanssa ja nauttimaan Lempsun keittiön runsaista antimista.

Mikä niissä leireissä oikein vetää ihmisiä?

Kellarille.net -sivuston toimittaja teki tiedustelun ja sai seuraavanlaisia vastauksia:

”Tosiasia on, että nuortenleiri parantaa hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia.”

”Vaikka usein kuuleekin aivan järjettömiä mielipiteitä, on kuitenkin tosiasia, että nuortenleiri rauhoittaa viimeaikaisia absurdeja oloja. ”

”Nuortenleirillä on kiva, kun sinne voi mennä ihan kettuuntuneena ja siellä sit piristyy.”

”Täytyy siitä huolimatta että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että nuortenleiri opettaa sisäistämään ongelmanratkaisukyvyn huipentumaa.”

”Ei tarvita syvällistä ymmärtämystä sen käsittämiseen, että nuortenleiri on oiva tilaisuus, pohtia yleisesti sovittuja ja toimiviksi todettuja organisaatio- ja johtamismallin muodollisuuksia ja kehittää niiden rinnalle yhä toimivampia ratkaisuehdotuksia.”

”Yksilötasolla luulisi olevan selvää, että nuortenleiri antaa mahdollisuuden parantaa organisaatiossa toimivien vastuunalaista asennetta.”

”Mää ainakin meen nuartenleirille syämään ja pitään kivaa.”

Tutkimustulosten valossa nuortenleirit vaikuttavat tapahtumalta, jota et tahdo missata.
Seuraa siis ahkerasti kellarille.net -sivuja ja ilmoittaudu mukaan, heti kun se on mahdollista.