Uutislistaukseen

Kirkonkellot soivat rauhalle ja tukena Ukrainalle 24.2.

Ylöjärven, Viljakkalan, Kurun, Aurejärven, Länsi-Teiskon ja Pengonpohjan kirkonkellot soivat pe 24.2. klo 12.00 rauhalle ja tukena Ukrainalle. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat näin kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä. Ukrainan tilannetta muistetaan myös rukouksin sunnuntain jumalanpalveluksissa Ylöjärven eri kirkoissa.

Piispojen viesti Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä
"Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen. 

Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa.

Olemme kutsuneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja sodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12. 

Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi. 
Olemme myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa.

Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille."

"Herra, sinä valmistat meille rauhan." (Jes. 26:12)

20.2.2023 08.41