Uutislistaukseen

Lasten juhlat 19.11.

Lasten juhlat aloittavat Ylöjärvellä Lasten oikeuksien viikon. 

Lasten juhlat Ylöjärven kirkossa ja seurakuntakeskuksella 19.11.2023

Lasten juhlat Ylöjärven kirkossa ja seurakuntakeskuksella 19.11.2023.

Marraskuun 20. on virallinen Lasten oikeuksien päivä ja koko seuraava viikko muistuttaa meitä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta. Ylöjärellä valmistaudutaan Lasten juhlaan.  Lasten juhlien toiveet ja ideat ovat tulleet lapsilta varhaiskasvatuksen ja koululaisten iltapäivätoiminnan ryhmistä ympäri Ylöjärveä. Seurakunnan lastenohjaajat kokosivat toiveita ja sitten alkoi toteutuksen suunnittelu. Ylöjärvellä Lasten juhlaan ovat tervetulleita lapset oman perheen, tärkeän ihmisen, mummin, kummin tai naapurin kanssa. Juhlat ovat suunnattu varhaiskasvatuksesta varhaisnuoriin.

Lapset toivoivat laulua ja niinpä juhla alkaa Lastenkirkolla Ylöjärven kirkossa. Siellä lauletaan paljon ja mm valtakunnallinen Lasten oikeuksien laulu.  Tarkoitus on ottaa yhteys Tansaniaan ja kuullaan, mitä siellä asuville lapsille kuuluu. Lapsella on oikeus rukoilla teemalla vietämme Lasten kirkkoa. Rukous on esillä varsin toiminnallisesti ja jokaiselle helposti lähestyttävällä tavalla. 

Lasten kirkon jälkeen siirrytään seurakuntakeskukseen lapsille maksuttomalle ja vanhemmille edulliselle päivälliselle. Pääruuasta vastaa seurakunnanan keittiöhenkilöstö ja jälkiruoka on lasten toiveiden mukainen: kakkua, keksiä ja karkkeja. Aikuisille on varattu kahvia. Samaan aikaan avautuvat toiveiden mukaiset toiminnot, joihin kuuluu auto- ja rekkarallittelua, nukkejen hoitohuone, soittamishuone ja musiikkiliikuntahuone, perinneleikkejä, kampaamo, kasvomaalausta, pomppusali,  vauvoille oma rauhallinen leikkialue ja kaikille sopiva valokuvauspiste. 

Juhliin voi halutessaan pukeutua.  Tervetulleita ovat prinsessat, supersankarit ja kotivaatteet päällä viihtyvät. Paikan päältä löytyy roolivaatteita, jos valokuvauspisteellä haluaa pukeutua. Oman nukenkin saa ottaa mukaan juhlimaan. 

Lapsen oikeuksien viikolla puhutaan tänä vuonna hyvästä olosta. Jokaisella lapsella on lapsen oikeuksien mukaan oikeus voida hyvin. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että joku huolehtii, ja että saa hyvää ruokaa riittävästi, ja nukkuu kunnolla ja liikkuu, niin että pysyy terveenä. Ja että on tärkeitä ihmisiä, joista välittää. 

Aikataulu

19.11.2023

klo 16 Lastenkirkko Ylöjärven kirkossa

klo 16:45 Juhlapäivällinen seurakuntakeskuksella

klo 16:45 -19 Lasten ideoimat toimintapisteet 

 

 

 

 

Anne Vanhatalo
Anne Vanhatalo
varhaiskasvatuksen työalajohtaja

1.11.2023 15.46