Laskiaistempaus 20.2.2022

Legendaarinen huippusuosittu koko perheen talvitapahtuma Yhteisvastuun hyväksi toteutuu sunnuntaina 20.2. ulkotapahtumana.

KIITOS!

Laskiaistempaus saavutti suursuosion ja keräsi yli 1000 kävijää Ylöjärven kirkon ympäristöön iloiseen, elämykselliseen ulkoilutapahtumaan Yhteisvastuun hyväksi! Suuret kiitokset kaikille osallistujille ja tapahtuman järjestelyissä mukana olleille!❤️ Tapahtuman tuotolla autamme yhdessä korona-ajan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Oheisella videolla tunnelmapaloja päivästä.

Kävijäryntäys jopa hieman yllätti. Ajoittain oli ruuhkaa ja paikoittain olivat esimerkiksi makkarat ja hernesoppa loppu. Pahoittelumme kaikille, joille aiheutui asiasta mielipahaa.

Laskiaistempaus tunnelmia

Vuoden 2022 tapahtuman tietoja

AIKATAULU:

klo 10.00 Perhemessu Ylöjärven kirkossa.

Koko perheen jumalanpalvelus on suunniteltu lasten näkökulmasta. Iloisesta musiikkimenosta vastaavat Heidi Olkinuora ja Maria Joutsi-Laine, pappina Niilo Rantala. Tervetuloa kirkkoon koko perheellä rennosti vaikka hiihtovetimissä!

klo 11.00-14.00 Ohjelmaa kaiken ikäisille

Ulkona toimintaa kirkon alueella, Perhetalon pihapiirissä ja Räikän puistossa:

Maksuttomat toimintapisteet:
- Hippo-hiihdot klo 12.00-13.30 (Perhetalon pihapiirissä, lisätietoa jäljempänä)
- Yhteisvastuun rastipolku (hautausmaa ja kirkon ympäristö, lähtö kirkon rautaportilta)
- Kaverikoirat (srk-keskus parkkipaikka)
- Partiolaisten tulet (srk-keskus parkkipaikka)
- MLL:n lumileikkejä (kirkkopuistossa)
- Kepparirata (srk-keskuksen ympäristössä)
- Liukurimäki (omalla vastuulla, Räikän puisto)

Tapahtumarannekkeella (5 €/hlö tai 30 €/perhe)
- Mönkijäajelu (srk-keskus parkkipaikka)
- Moottorikelkka-ajelu (srk-keskus parkkipaikka)
- Poniratsastus/-ajelu (srk-keskus parkkipaikka)
- Makkaraa (srk-keskus parkkipaikka sekä Perhetalon kota klo 12.00-13.30)
- Hernesoppaa (srk-keskuksen edustalla) glut. ja laktoositon, myös  kasvisvaihtoehto, tarjoillaan valmiiksi asianmukaiseen astiaan annosteltuna - pöytiä ruokailua varten ei tällä kertaa ole, kun kysymyksessä ulkotapahtuma. Ruokailu on siis take-away tyyppinen.
- Kahvia-mehua-pullaa (srk-keskuksen edustalla)
- Vaahtokarkkien paistoa partiolaisten pisteellä (srk-keskus parkkipaikka)

Lisäksi arpoja myynnissä. Arvonta klo 13.30.

klo 12.00-13.30 Hippo-hiihdot
Hippo-hiihtorata Perhetalon ja Keijärven välisellä alueella. Hiihtää voi koko lenkin 400 m tai puolilenkin. Hiihdetään omalla tyylillä:-) Tänä vuonna ei ennakkoilmoittautumista. Numerolappu noudetaan Perhetalolta. Kaikille hiihtäjille osallistumispalkinto. Mukana menossa Henri Hippo. Hippo-hiihtojen järjestelyistä vastaavat Osuuspankki ja Ylöjärven Urheilijat.

Yhteisvastuun hyväksi

Koko tapahtuman tuotto Yhteisvastuun hyväksi! Vuoden 2022 keräyksellä tuetaan korona-ajan seurauksista kärsiviä nuoria ja lapsia.

Keräykseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.yhteisvastuu.fi

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:

Mitä tapahtuma maksaa?

Tapahtumassa on maksuttomia toimintapisteitä sekä tapahtumarannekkeen vaativia toimintapisteitä.  Rannekkeen omaavat saavat makkarat, take away –aterian sekä kahvit ja mehut ja voivat osallistua poniratsastukseen, mönkijä- tai moottorikelkka-ajeluun.  Hinta 5 €/hlö tai 30 €/perhelippu. Rannekkeita voi lunastaa etukäteen srk-keskukselta arkisin klo 10-13 sekä tapahtuman aikana kierteleviltä rannekkeiden myyjiltä. Kaikki ranneketulot menevät Yhteisvastuun hyväksi.

Unohdin ostaa tapahtumarannekkeen ennakkoon. Mikä neuvoksi?
Tapahtumarannekkeita voi ostaa alueella kiertäviltä myyjiltä. Myyjän tunnistaa kädessä olevasta keräyslippaasta yhteisvastuuliiviin sonnustautuneena. Yksilöranneke 5€ ja perheranneke 30€. Jos ei ole käteistä tai sopivaa rahaa, niin Perhetalon eteisessä ja Seurakuntakeskuksen aulassa (molempiin käynti pääovesta) sinulla on korttimaksupääte sekä vaihtorahapiste.

Millä voin maksaa?

Ensisijainen maksuväline on korttimaksu etukäteisostossa. Tapahtuman aikana onnistuu näppärimmin käteismaksu keräyslippaaseen, mutta Perhetalon eteisessä ja Seurakuntakeskuksen aulassa (molempiin käynti pääovesta) on käytössä myös korttimaksupääte sekä vaihtorahapiste.

Mihin voin pysäköidä?

Käytössä ovat mm. kirjaston, kaupungintalon ja Räikän alueen parkkipaikat. Seurakuntakeskuksen/kirkon parkkipaikalle ei voi pysäköidä, muutoin kuin inva-luvalla. Huom! Asematien Salen parkkipaikka on kaupan asiakkaita varten.

Entä jos tarvitsen laastaria tai ensiapua?

EA-piste löytyy srk-keskukselta ja Pappilan Perhetalolta, katso opasteet.

Mitä Hippo-hiihdoille käy jos ei tule lunta?

Hippo-hiihtää ei voi, mutta säävarauksella sauvakävely.

Kauanko tapahtuma kestää?

Tapahtuma alkaa perhemessulla Ylöjärven kirkossa klo 10.00. Tapahtuman toiminta- ja myyntipisteet ovat avoinna klo 11.00-14.00

Koronaturvallisuusohjeita osallistujille:

1. Osallistu vain terveenä.
2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
3. Huomioi turvavälit.
4. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille toimintaan osallistujille voimassaolevien viranomaissuositusten mukaisesti. Toivomme, että tuot lähtökohtaisesti oman maskin.
5. Käytä omaa harkintakykyä riskien ehkäisemisessä. Jokainen on omalta osaltaan myös rakentamassa turvallisia kohtaamisia.

Laskiaistempauksen järjestävät

Ylöjärven seurakunta,
Tampereen Seudun Osuuspankki
sekä lukuisat yhteistyötahot: Ylöjärven kaupunki, Asuntilan Martat, Vuorentaustan Martat, Ylöjärvi-Seuran naistoimikunta, Missiopaja, SPR, MLL paikallisyhdistys, Rotaryt, Ihaamaan talli, Ylöjärven Urheilijat, Pappilan piiat ja Rengit, LC Ylöjärvi, Keijärvi ja Teivo, Pirkanmaan kaverikoirat, Ylöjärven Nuorisoasunnot ja Ylöjärven Reservinaliupseerit

Kuvia aiempien vuosien tapahtumista mm. srk:n Facebook-sivulla!
Seuraa myös: Laskiaistempauksen Facebook-tapahtuma
Somessa: #laskiaistempaus #laskiaistempaus2022

kappalainen, diakoniapappi

Vastuulla myös mm. Oma apu -toiminta.